Језик: Ћирилица | Latinica | English

ИНФО COVID-19

Новости

3.6.2020
3.6.2020
3.6.2020
2.6.2020
1.6.2020
Све новости

Електронске услуге Владе Републике Српске


НовостиA- / A / A+

17.10.2019 Директор Маричић на конференцији IOTA у Грузији

Горан Маричић, директор Пореске управе Републике Српске, учествовао је претходних дана на Годишњој међународној конференцији Интеревропске организације пореских администрација – IOTA, која се у организацији Пореске управе Грузије одржава у Тбилисију.

Ријеч је о посебном издању конференције, која има облик изложбеног салона технологије поштивања пореских прописа који је организован са циљем да се представи највећа колекција најновијих и иновативних дигиталних рјешења у области поштивања пореских прописа. Та изложба је створила јединствену прилику за пореске управе да остваре директан контакт са пореским властима, предузећима и произвођачима софтвера који су развили дигитална рјешења у погледу побољшања усклађивања пореских прописа, спречавања превара, пружања електронских услуга прилагођених корисницима, али и кориштења великих података и напредне аналитике, вјештачке интелигенције, те аутоматизације роботских процеса.

Током ове конференције, организовано је девет различитих сесија које су укључивале презентације, расправе и интеактивне округле столове на којима је било ријечи о практичним рјешењима за електронске трансакције и извјештавање у стварном времену, праћење кретања робе високог фискалног ризика, као и о електронским пореским порталима и другим напредним рјешењима.


Све новости

Пореска управа Републике Српске је чланица IOTA-е

iota Пореска управа Републике Српске примљена је у пуноправно чланство Интра-европске организације пореских управа (IOTA) на 8. Генералној скупштини која је одржана од 14. до 16. јуна 2004. године у Прагу. www.iota-tax.org

2002-2017 © Пореска управа Републике Српске